Pravna obvestila

Upravljavec te spletne strani je:

Luna TBWA, d. o. o.
Koprska 106a
1000 Ljubljana
Slovenija

Te spletne strani dajejo splošne informacije o visokem krvnem tlaku in
holesterolu.


Pogoji uporabe
Vstop in ogled kateregakoli dela spletnih strani pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate z vsemi, vas prosimo, da teh strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti, saj so pravno zavezujoče.

Družba Luna TBWA (»Luna«) upravlja, nadzoruje in posodablja te spletne strani v Ljubljani, Slovenija. Vse informacije in podatki na teh spletnih straneh so zgolj informativne narave in niso namenjeni vzpostavljanju zavezujočih pravnih razmerij ali vstopu v taka pravna razmerja, razen kadar je to izrecno navedeno.


Pogoji uporabe
Vstop in ogled kateregakoli dela spletnih strani pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate z vsemi, vas prosimo, da teh strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti, saj so pravno zavezujoče.

Družba Luna TBWA (»Luna«) upravlja, nadzoruje in posodablja te spletne strani v Ljubljani, Slovenija. Vse informacije in podatki na teh spletnih straneh so zgolj informativne narave in niso namenjeni vzpostavljanju zavezujočih pravnih razmerij ali vstopu v taka pravna razmerja, razen kadar je to izrecno navedeno.


Omejitev odgovornosti
Čeprav je Luna urejala in bo urejala spletne strani s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovila točne informacije in ažurne podatke, ne prevzema nikakršne
odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato niti Luna niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij na teh spletnih straneh ter do uporabe in/ali nezmožnosti uporabe teh informacij, in/ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Namen informacij o visokem krvnem tlaku ter holesterolu na teh spletnih straneh v nobenem primeru ni dati strokovnega zdravniškega nasveta ali navodila za zdravljenje bolezni.

Možno je, da se katerikoli uporabnik teh spletnih strani odzove z različnimi
informacijami. Luna v zvezi z njimi ne prevzema nikakršne odgovornosti.

Uporabnike opozarjamo, da te informacije veljajo za nezaupne i nezaščitene. Pridržujemo si pravico do njihove proste uporabe, razmnoževanja in razkrivanja drugim brez vseh omejitev, pri čemer nam ni treba navajati vira. Pridržujemo si pravico, da uporabljamo tudi (in ne samo) ideje, koncepte, znanje, izkušnje ali tehnike, ki so predmet teh informacij ali jih te informacije vsebujejo. Po prosti presoji jih lahko uporabljamo za kakršenkoli namen.


Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na teh spletnih straneh so tudi informacije tretjih oseb in povezave z njihovimi spletnimi stranmi. Kjerkoli je po naši oceni primerno, je to ustrezno označeno. Vendar Luna ne pozna vsebine teh spletnih strani tretjih oseb, zato ne prevzema nobene odgovornosti za njihove informacije.


Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na teh spletnih straneh so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne namene je brez izrecnega pisnega soglasja imetnika materialnih avtorskih pravic prepovedano.


Varovanje zasebnosti
Usklajenost z veljavno zakonodajo
Luna v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 in drugo veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov namenja posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij, ki jih pridobi od uporabnikov teh spletnih strani, in osebnih podatkov, ki jih uporabniki posredujejo Luni. V nadaljevanju vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Katere osebne podatke zbiramo prek spletnih strani?
Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Osebne podatke morate navesti le, če naročate izdelek ali storitev.
Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete sami, na primer ko se prijavite na novice, za dostop do določenih vsebin ali za sodelovanje v nagradni igri in v podobnih situacijah, ko ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke. Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, informacije zbiramo še prek piškotkov. Te informacije lahko vsebujejo: spletno stran, prek katere ste se povezali z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča, čas trajanja obiska na naših spletnih straneh. Zadnje tri znake vašega IP-naslova nemudoma anonimiziramo, zato da vas prek IP-naslova ne moremo identificirati. S temi informacijami bi morda
lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega ne počnemo.

Za katere namene obdelujemo podatke, ki nam jih pošljete prek spletnih strani?
Podatke, ki nam jih posredujete ali jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo za naslednje namene: za statistične namene in za namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj o obiskovalcih, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete; za ugotavljanje težav s strežnikom in urejanje spletnih strani; za dobavo izdelkov in storitev, ki ste jih naročili na naših spletnih straneh; v druge namene, ki ste jih zahtevali oz. ste se z njimi
strinjali, razen če je z zakonom predpisano drugače.

Ali vaše osebne podatke posredujemo tudi drugim družbam?
Ne.

Kje hranimo osebne podatke, ki nam jih zaupate prek spletnih strani?
Vaše osebne podatke hranimo na naših strežnikih v Evropski uniji, ki jih sami upravljamo. Če osebne podatke hranijo pogodbeni partnerji, zagotavljajo vsaj enako stopnjo varovanja, kot ga imamo v Luni. Vaših podatkov v nobeni obliki ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, če bodo tako zahtevali pravosodni organi.

Otroci
Naše spletne strani so načeloma namenjene polnoletnim osebam. Kadarkoli bo Luna pripravila spletne vsebine za mladoletne ter izdelke ali storitve ponujala v uporabo mladoletnim, bo to storila v skladu z veljavno zakonodajo ter pridobila privolitev staršev oziroma nosilca starševske odgovornosti mladoletne osebe.


Piškotki
Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani.

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje, tudi ko naše spletne strani zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletnih strani, s shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske naših spletnih strani, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna.
Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest: to so piškotki družbe Youtube, ki omogočajo, da si lahko na naših spletnih straneh ogledate določene video vsebine, oglaševalski piškotki ter piškotki Google Analytics, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk. Na podlagi tega lahko urejamo vsebino spletnih strani in jo
prilagajamo potrebam obiskovalcem.

Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno za statistične namene in za namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj obiskovalcev, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih.

Večina brskalnikov samodejno sprejme uporabo piškotkov. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli zavrnete. Če želite na svoji napravi piškotke zavrniti, lahko spremenite nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate. Več podatkov o zavrnitvi piškotkov najdete tudi na www.aboutcookies.org, o storitvah Google Analytics pa na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.


Vaše pravice
Prek e-naslova info@zakajtibijesrce.si lahko kadarkoli zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, njihov popravek ali pa izbris, ugovor zoper obdelavo ali omejitev obdelave.
Prav tako se lahko od prejemanja promocijskih e-sporočil odjavite, in sicer tako, da pošljete zahtevo za odjavo na info@zakajtibijesrce.si.


Spremembe politike zasebnosti
Luna si pridržuje pravico, da spremeni politiko zasebnosti na svojih spletnih straneh, zato vam svetujemo, da jo redno preverjate. Če bomo politiko zasebnosti korenito spremenili, bomo obvestilo o spremembi prej objavili na spletnih straneh.


Varnost
Luna uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom, in ima cerifikat za standard ISO 27001 Sistemi upravljanja informacijske varnosti. Varnost je že v osnovi vgrajena v vse sisteme in postopke dela z zbirkami osebnih podatkov, saj se zavedamo njenega pomena. Pri delu z zbirkami uporabljamo najnovejše tehnološke rešitve in
pristope, ki v kombinaciji zagotavljajo kar se da visoko stopnjo varnosti hranjenja in obdelave osebnih podatkov (šifriranje podatkov, politika dostopov do podatkov, beleženje dostopov do podatkov itd.). Infrastruktura z neprekinjenim nadzorom ščiti podatke pred vsemi grožnjami, tudi pred virusi in ostalimi vrstami zlonamerne kode. Uporabljamo sisteme in postopke zaznavanja groženj, kar pomaga pri zaščiti storitev in končni visoki stopnji varnosti.


Stik z nami

V primeru težav ali vprašanj se obrnite na info@zakajtibijesrce.si
Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravneg obvestila.
Pridržujemo si pravico do teh sprememb.
Zadnjič pregledano: april 2019