Pravna obvestila

Upravljavec te spletne strani je:

Združenje kardiologov Slovenije
Štukljeva cesta 48
1000 Ljubljana
Slovenija

Te spletne strani dajejo splošne informacije o holesterolu.

Pogoji uporabe

Vstop in ogled kateregakoli dela spletnih strani pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate z vsemi, vas prosimo, da teh strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti, saj so pravno zavezujoče.

Združenje kardiologov Slovenije upravlja, nadzoruje in posodablja te spletne strani v Ljubljani, Sloveniji. Vse informacije in podatki na teh spletnih straneh so zgolj informativne narave in niso namenjeni vzpostavljanju zavezujočih pravnih razmerij ali vstopu v taka pravna razmerja, razen kadar je to izrecno navedeno.

Omejitev odgovornosti

Čeprav je Združenje kardiologov Slovenije urejalo in bo urejalo spletne strani s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovilo točne informacije in ažurne podatke, ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato niti Združenje kardiologov Slovenije niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij na teh spletnih straneh ter do uporabe in/ali nezmožnosti uporabe teh informacij, in/ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Namen informacij o zvišanem holesterolu na teh spletnih straneh v nobenem primeru ni dati strokovnega zdravniškega nasveta ali navodila za zdravljenje bolezni.

Možno je, da se katerikoli uporabnik teh spletnih strani odzove z različnimi informacijami. Združenje kardiologov Slovenije v zvezi z njimi ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabnike opozarjamo, da te informacije veljajo za nezaupne in nezaščitene. Pridržujemo si pravico do njihove proste uporabe, razmnoževanja in razkrivanja drugim brez vseh omejitev, pri čemer nam ni treba navajati vira. Pridržujemo si pravico, da uporabljamo tudi (in ne samo) ideje, koncepte, znanje, izkušnje ali tehnike, ki so predmet teh informacij ali jih te informacije vsebujejo. Po prosti presoji jih lahko uporabljamo za kakršenkoli namen.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na teh spletnih straneh so tudi informacije tretjih oseb in povezave z njihovimi spletnimi stranmi. Kjerkoli je po naši oceni primerno, je to ustrezno označeno. Vendar Združenje kardiologov Slovenije ne pozna vsebine teh spletnih strani tretjih oseb, zato ne prevzema nobene odgovornosti za njihove informacije.

Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na teh spletnih straneh so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne namene je brez izrecnega pisnega soglasja imetnika materialnih avtorskih pravic prepovedano.

Varovanje zasebnosti

Usklajenost z veljavno zakonodajo
Združenje kardiologov Slovenije v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 in drugo veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov namenja posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij, ki jih pridobi od uporabnikov teh spletnih strani.

Katere osebne podatke zbiramo prek spletnih strani?
Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Podatke, vezane na vaš IP naslov zbiramo prek piškotkov. Te informacije lahko vsebujejo: spletno stran, prek katere ste se povezali z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča, čas trajanja obiska na naših spletnih straneh. S temi informacijami bi morda lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega ne počnemo. Zadnje tri znake vašega IP-naslova nemudoma anonimiziramo, zato da vas prek IP-naslova ne moremo identificirati.

Za katere namene obdelujemo podatke, ki nam jih pošljete prek spletnih strani?
Podatke, ki nam jih posredujete ali jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo za naslednje namene: za statistične namene in za namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj o obiskovalcih, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete; za ugotavljanje težav s strežnikom in urejanje spletnih strani; za dobavo izdelkov in storitev, ki ste jih naročili na naših spletnih straneh; v druge namene, ki ste jih zahtevali oz. ste se z njimi strinjali, razen če je z zakonom predpisano drugače.

Ali vaše osebne podatke posredujemo tudi drugim družbam?
Ne.

Kje hranimo osebne podatke, ki nam jih zaupate prek spletnih strani?
Vaše osebne podatke hranimo na strežniku v Sloveniji. Vaših podatkov v nobeni obliki ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, če bodo tako zahtevali pravosodni organi.

Otroci
Naše spletne strani so načeloma namenjene polnoletnim osebam. Kadarkoli bo Združenje kardiologov Slovenije pripravilo spletne vsebine za mladoletne ter izdelke ali storitve ponujala v uporabo mladoletnim, bo to storila v skladu z veljavno zakonodajo ter pridobila privolitev staršev oziroma nosilca starševske odgovornosti mladoletne osebe.

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabljajo se za različne namene, kot so prijava v sistem, prikaz različnih vsebin na spletni strani (video …), vodenje statistike obiska, podpora vtičnikom družabnih omrežij, prikazovanje oglasov.

Podatke, ki jih zberemo s piškotki, obdelujemo izključno za statistične namene in za namene zbiranja demografskih podatkov in podatkov o tem, kaj obiskovalce zanima (a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete), za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih.

Izberite, katere piškotke želite na vaši napravi.

Če želite sprejeti vse piškotke, kliknite Sprejmem vse piškotke. S klikom na Shrani mojo izbiro boste shranili izbrane nastavitve.

 • Nujno potrebni piškotki        
  To so piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje in osnovne funkcionalnosti. Uporabnikom omogočajo osnovno uporabniško izkušnjo.
Ime piškotka Namen Čas poteka
cookieu…vaše nastavitve  1 leto  
     
     
 • Piškotki za spremljanje analitike      
  Ti piškotki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dodatne funkcionalnosti, ki jih brez njihove uporabe ne bi mogli ponuditi. Omogočajo, da spremljamo uporabo spletne strani ter jo tako lahko izboljšujemo in nadgrajujemo.
Ime piškotka Namen Čas poteka Podjetje
_ga uporablja se za razlikovanje uporabnikov 2 leti Google Analytics
_gat uporablja se za upočasnjevanje zahtev 1 minuta Google Analytics
_gid uporablja se za razlikovanje uporabnikov 1 dan  
       
 • Piškotki za oglaševanje
  Piškotki, ki se uporabljajo za prilagajanje oglaševanja posameznemu uporabniku.
Ime piškotka Namen Čas poteka Podjetje
_ym_uid   2 leti Yandex Metrica
uid      
_ym_d   1 leto Yandex Metrica
       
 • Piškotki za družbena omrežja           
  Različna družbena omrežja za pravilno delovanje vtičnikov potrebujejo piškotke. S tem omogočajo deljenje vsebin in povezovanje s prijatelji na družabnih omrežjih.
Ime piškotka Namen Čas poteka Podjetje
       
       
       
       

Spremembe politike zasebnosti

Združenje kardiologov Slovenije si pridržuje pravico, da spremeni politiko zasebnosti na svojih spletnih straneh, zato vam svetujemo, da jo redno preverjate. Če bomo politiko zasebnosti korenito spremenili, bomo obvestilo o spremembi prej objavili na spletnih straneh.

Varnost

Združenje kardiologov Slovenije uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Varnost je že v osnovi vgrajena v vse sisteme in postopke dela z zbirkami osebnih podatkov, saj se zavedamo njenega pomena. Pri delu z zbirkami uporabljamo najnovejše tehnološke rešitve in pristope, ki v kombinaciji zagotavljajo kar se da visoko stopnjo varnosti hranjenja in obdelave osebnih podatkov (šifriranje podatkov, politika dostopov do podatkov, beleženje dostopov do podatkov itd.). Infrastruktura z neprekinjenim nadzorom ščiti podatke pred vsemi grožnjami, tudi pred virusi in ostalimi vrstami zlonamerne kode. Uporabljamo sisteme in postopke zaznavanja groženj, kar pomaga pri zaščiti storitev in končni visoki stopnji varnosti.

Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravnega obvestila. Pridržujemo si pravico do teh sprememb.

Zadnjič pregledano: Junij 2021