Nasveti

Z zdravim načinom življenja lahko uspešno preprečujemo previsoke vrednosti krvnega tlaka. Zvišan krvni tlak pa lahko, poleg jemanja zdravil, uravnavamo tudi s pomočjo zdrave hrane, telesnih aktivnosti in sprostitvenih tehnik. Pobrskajte med nasveti, orodji in metodami za preventivo in ohranjanje zdravja srca in žilja ter poiščite takšne, ki vam najbolj ustrezajo.

Kako nadzorovati krvni tlak poleti?

Ko prihajajo toplejši dnevi, ki napovedujejo vroče poletje, je še bolj pomembno, da bolniki s hipertenzijo poskrbijo za svoje zdravje.

Pomislite na hipertenzijo
in si izmerite krvni tlak!

Le tako lahko preprečite hude posledice, ki jih povzroči neprepoznana in nezdravljena hipertenzija.

Uporaba zdravil za zdravljenje hipertenzije (zaviralcev ACE in sartanov) je varna

V skladu s strokovnimi priporočili bolnikom s hipertenzijo, ki jemljete ta zdravila, obe združenji priporočata, da ne spreminjate predpisanega zdravljenja in ga ne prekinete. Če imate kakršnekoli pomisleke, se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

PREVERITE SVOJ KRVNI TLAK, DA BOSTE POZNALI SVOJE ŠTEVILKE

Ljubljana, 13. 5. 2019 – Slovenija se 17. maja, ob svetovnem dnevu hipertenzije, tudi letos pridružuje svetovni akciji ozaveščanja o nevarnosti hipertenzije ali visokega krvnega tlaka. Letošnjo akcijo poleg meritev krvnega tlaka podpira tudi projekt Za kaj ti bije srce?, ki širšo javnost ozavešča o pomenu poznavanja vrednosti krvnega tlaka.

Zdrav življenjski slog

Za zdravo srce in žilje lahko veliko storimo sami z redno telesno aktivnostjo in zdravo prehrano.

Poučne knjižice V skrbi za vaše zdravje

Prenesite si poučne e-knjižice V skrbi za vaše zdravje. V njih boste našli številne dodatne informacije o visokem krvnem tlaku in uporabne nasvete.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kje si lahko izmerim krvni tlak? Krvni tlak si lahko izmerite pri svojem izbranem osebnem zdravniku in v lekarni.

SVETOVNI DAN HIPERTENZIJE 2019

17. maj je svetovni dan hipertenzije. Njegov namen je ljudi opozoriti na možgansko kap ter srčne in ledvične bolezni, ki jih povzroča zvišan krvni tlak, ter jih osveščati, kako ga preprečevati, odkrivati in zdraviti.