Za kaj ti bije srce Za kaj ti bije srce

Pomisli, kaj je zate tisto, za kar je resnično vredno živeti, in kaj v tvoje življenje prinaša največ veselja. So to ljudje, ki te obdajajo? Doživetja, ki v tebi ustvarjajo čudovite občutke?

Vsako srce ima svojo zgodbo, zato pomagaj svojemu, da bo dolgo bilo. Odloči se za zdrav način življenja, redno spremljaj vrednosti holesterola in poskrbi, da boš dobro informiran.

SPOZNAJ VEČ

“Za otroke, glasbo in delo, ki me še vedno izpopolnjuje.”

MATJAŽ

“Za vsa lepa doživetja in nove horizonte, ki me še čakajo.”

MOJCA

Holesterol in ateroskleroza

Zaradi zvišanega holesterola v krvi z leti narašča tveganje za nastanek bolezni srca in žilja, zato so redne meritve in ozaveščenost o njegovih škodljivih učinkih zelo pomembne za vaše zdravje. Skrbite za svoje zdravje in na tem mestu poiščite vse informacije o tem, kako preprečiti in zdraviti previsok holesterol.

SPOZNAJ VEČ

Priporočene vrednosti krvnih maščob

Pri posameznikih brez znane bolezni srca in žilja v primarni preventivi velja splošno pravilo 5-3-2-1: skupni holesterol pod 5 mmol/l, holesterol LDL pod 3 mmol/l, trigliceridi pod 2 mmol/l, holesterol HDL pa nad 1 mmol/l. Po 20. letu starosti se vsaj enkrat na 5 let priporoča merjenje plazemskega holesterola (celotni lipidogram).

SPOZNAJ VEČ